• 26 de Jul. de 2024 de 16:30 a 18:30
 • Ubicaci√≥n: Gran Via de les Corts Catalanes, 617, L'Eixample, 08007 Barcelona
 • Actividad m√°s reciente: ayer

 

Què és la maçoneria? On són els seus orígens? En que consisteix? Que signifiquen els seus principals simbols? Que es una lògia?

 

12671166491?profile=RESIZE_584x

 

 Descobrim tot això i molt més, amb una activitat molt interessant i no molt usual… I es que hem aconseguit una visita a la Gran Lògia Provincial de Catalunya (Gran Via de les Corts Catalanes, 617, BCN).

La Gran L√≤gia Provincial de Catalunya √©s la delegaci√≥ a Catalunya de la Gran Logia de Espa√Īa, que √©s l'Obedi√®ncia ma√ß√≤nica regular a Espanya, i per tant el cos ma√ß√≤nic que mant√© lla√ßos d'amistat i reconeixement amb totes les Grans L√≤gies regulars de tot el m√≥n. Amb elles comparteix els antics principis de la Fraternitat ma√ß√≤nica universal, aix√≠ com una Tradici√≥ inici√†tica que explica l'extraordin√†ria vitalitat que la francma√ßoneria fins i tot conserva en els nostres dies. A m√©s, la Gran Logia de Espa√Īa √©s diposit√†ria del llegat hist√≤ric del Gran Oriente Espa√Īol ‚ÄĒfundat en 1889‚ÄĒ que despr√©s del seu retorn de l'exili va quedar fusionat amb l'obedi√®ncia.

 

12671167283?profile=RESIZE_584x

 

Així, que de la má d’acompanyants d’aquesta lògia, podrem veure una lògia per dintre, les seves sales, els seus símbols i ens explicaran una mica la història i el que es fa, en aquests tipus de fraternitats del coneixement. Una sortida molt interessant i sorprenent!

 

Posem una mica de contexte... Que es la maçoneria?

 

La maçoneria és una institució de caràcter iniciàtic que afirma tenir com a objectiu la recerca de la veritat i el foment del desenvolupament social i moral de l'ésser humà. El seu caràcter iniciàtic i ocult ha generat un gran interès al llarg de la història.

 

12671166858?profile=RESIZE_584x

 

Els components de la maçoneria es defineixen com a lliurepensadors i, per aquesta raó, històricament han estat malvistos pel poder. La discreció al voltant de les seves pràctiques sovint s’ha convertit en secret per la persecució que han patit.

A l’edat mitjana, el saber no circulava lliurement. Cada coneixement només es transmetia, de manera discreta, a aquells que formaven part d’un cercle determinat. Un d’aquests coneixements gairebé secrets era el de la construcció de grans edificis.

La discussió lliure, la reflexió i el desig de transformar la societat faran que, arreu del món, la maçoneria esdevingui atractiva per a molts i molt perillosa per a uns altres. Durant 300 anys, els maçons han estat al capdavant d’alguns dels esdeveniments més transcendents, revolucions, transformacions socials… Però també han estat perseguits i acusats de conspiradors, d’arribistes i d’estar al darrere de revolucions, atemptats i guerres.

Tenim alguns personatges il·lustres que van formar part de diverses lògies com: Clotilde Cerdà (1861-1926), Lluís Companys (1882-1940), Joan Prim (1814-1870)... O d'altres, a nivell internacional que van deixar empremta a l'història com: Benjamin Franklin (1706-1790), Oscar Wilde (1854-1900), Winston Churchill (1874-1965)... Són alguns exemples de personatges que van formar part d'alguna lògia maçònica.

 

Quan? A on?

 

 

 DATA : 26/07/2024 - HORA : 16:30h - LLOC : Gran Via de les Corts Catalanes, 617, L'Eixample, 08007 Barcelona

 

PREU : ............13‚ā¨

 

PREU VIP :.....12‚ā¨

 

 

Inclou:

 

‚úĒ¬†Visita Gran L√≥gia Provincial de Catalunya

‚úĒ¬†Acompanyament i introducci√≥ Maria Vallverd√ļ

‚úĒ¬†Asseguran√ßa d'accidents y RC

‚úĒ¬†IVA 21%

 

*Per a la reserva pots fer l'ingrès via BIZUM o transferencia a :

COMPTE: ES4401820846420201850639 BBVA, Maria Vallverd√ļ Segura, o Bizum: Maria Vallverd√ļ Segura 629813322 - refer√®ncia: LOGIA + el teu nom i cognom

 

COM RESERVAR PLAÇA?

 

‚úĒ Et pots apuntar directament per la nostra pagina principal (https://culturaiocibarcelona.com/) o al nostre telef√≥n d'informaci√≥ i reserves 650835470.

‚úĒ A la mateixa descripci√≥ de l'activitat tens les formes de pagament (transfer√®ncia banc√†ria o BIZUM) quan t'apuntis pots fer el pagament de l'activitat per reservar pla√ßa.¬†APUNTAR-SE SENSE REALITZAR EL PAGAMENT NO ASSEGURA PLA√áA A L'ACTIVITAT.

Per qualsevol dubte ens pots enviar un missatge a través de la web, al mail gaudeixsensepressa@gmail.com o al Whatsapp d'informació i reserves 650 83 54 70.

 

12671171462?profile=RESIZE_400x

 

Enviadme un correo electr√≥nico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¬°Tienes que ser miembro de Cultura i Oci Barcelona para agregar comentarios!

Join Cultura i Oci Barcelona

Comentarios

 • oK √íscar vist

 • Hola √≤scar si podem ocupar la teva pla√ßa sense problema. Hem pots fer arribar les dades per la devoluci√≥ a maria@culturaiocibarcelona.com.

 • Hola Maria, hi ha dret a devoluci√≥?

 • ‚ö†ÔłŹ Hola fam√≠lia tenim una pla√ßa lliure!!!

 • Gr√†cies √≤scar

 • Hola! Ser√© a l'estranger i no podr√© anar. Deixo la meva pla√ßa lliure, doncs. Hi ha dret a devoluci√≥?

  gràcies

 • Ok Maribel

 • Hola Maria, em pots apuntar en llista d'espera per aquesta activitdat?

  Gracies

 • Tanquem activitat i obrim llista d'espera, us recordem que es confirmara pla√ßa quan es rebi el pagament de l'activitat. En cas d'alguna baixa o no haber fet el pagament, s'oferira aquesta pla√ßa seguin l'ordre de la llista d'espera.

  Moltes gracies!

 • Ok montse

This reply was deleted.