• 16 de Oct. de 2022 de 8:00 a 19:30
 • UbicaciĂłn: Avenida Roma 2-4, BCN (Davant de Torre Catalunya)
 • Actividad más reciente: 11 de Oct. de 2022

 

Avui us portem una sortida molt especial per nosaltres i que hem fet amb molt de "carinyu" perquè gaudiu de les nostres terres de Ponent, i no tan sols això! Us hem preparat una sortida molt completa. Voleu saber més? Doncs us expliquem!

Els orígens de la Tàrrega actual es remunten a mitjans segle XI quan el Comte de Barcelona Ramon Berenguer I va conquerir el castell targarí. A partir d’aquell moment el creixement de l’antiga vila serà progressiu. Situada en una cruïlla de camins estratègica, la Tàrrega medieval va desenvolupar un paper econòmic i territorial molt notable tot i la proximitat de poblacions com Agramunt, Balaguer o Cervera. També hi va haver una pròspera comunitat jueva que va deixar emprenta i amb aquesta premissa, visitarem el Museu Comarcal, la seva exposició permanent: Tragèdia al Call. Tàrrega 1348, on realitzarem una visita guiada i escolteu! Com a NOVETAT també podrem visitar la recent oberta Casa d’Avraham Xalom, Estudi 15, casa d’un jueu targarí.

 

10811776099?profile=RESIZE_710x

 

No podem deixar de fer una visita a un lloc especial de Tarregà, un lloc molt conegut per la gent d’aquesta ciutat i que tothom ha visitat alguna vegada, el Parc i l’Ermita de Sant Eloi.

 

A principis del segle XX, la serra era majoritàriament erma amb terrenys comunals i de propietat privada, on hi havia explotacions de graveres i de conreus d’oliveres i ametllers principalment. L’Associació d’Amics de l’Arbre va promoure la creació del parc de Sant Eloi l’any 1913, i hi va dedicar els seus esforços per dotar-la d’espais amb passeigs, places i fonts, tot fent plantacions diverses d’arbres. Aquestes actuacions han permès crear diferents àmbits d’una bellesa clàssica com el jardí llatí, espais d’estil romàntic, així com també, a partir de la dècada dels anys vuitanta del segle XX, la creació d’un museu a l’aire lliure basat en elements industrials i agrícoles. Un pulmó verd enmig d’aquesta encantadora ciutat.

 

10811776863?profile=RESIZE_710x

 

Escolteu! Aixó si que es interessant! I es que Tàrrega ja té la seva pròpia Capella Sixtina, un conjunt de pintures murals contemporànies de mil metres quadrats que vesteix les parets, voltes i sostre de l'església de Santa Maria de l'Alba. Una impressionant obra de pintura al fresc que acoloreix l'interior d'aquest temple barroc del segle XVII, que precisament aquest any celebra els 350 anys de la col·locació de la primera pedra.

I el particular Miquel Àngel és Josep Minguell, un veí de la ciutat especialitzat en tècnica mil·lenària de la pintura al fresc que ha dedicat tota la vida a la pintura de frescos i que acaba de ser distingit per la seva trajectòria artística amb la Creu de Sant Jordi 2022.

 

10811777466?profile=RESIZE_710x

 

Aixi que... Qui s’apunta a veure la “Capella Sixtina Catalana”???

Per acabar, dinar de germanor aTàrrega on hem reservat al restaurant Magic´s, un lloc que ja coneixem on es menja molt bé i ens tracten de meravella! El menú us ho posarem al primer comentari.

*A l'hora d'apuntar-vos a la sortida ens podeu dir els plats escollits del menĂş, aixĂ­ facilitarem l'organitzaciĂł del restaurant i la millorarem el servei del menĂş.

 

A on? Quan?

 

DATA : 16/10/2022 - HORA : 08:00h - LLOC : Avenida Roma 2-4, BCN (Quedarem com sempre davat de Torre Catalunya)

 

PREU : ..............39€

 

PREU VIP : .......37€

 

Que inclou?

 

✔Bus privat

✔Organització i acompanyament

✔  Audioguies (per mantenir distancies de seguretat)

✔  Visita guiada Museu Comarcal exposició permanent + visita call jueu i casa d’Avraham Xalom

✔ Entrada a parroquia Santa Maria de l’Alba (la Capella Sixtina catalana)

✔  Ruta Parc Sant Eloy

✔ Assegurança d'accidents i RC

âś” IVA 21%

 

No inclou

 

✖Dinar a Tàrrega (preu del menú 20€)

 

Per a la reserva pots fer l'ingrès via BIZUM o transferencia a :

COMPTE: ES4401820846420201850639 BBVA, Maria VallverdĂş Segura, o
Bizum: Maria Vallverdú Segura 629813322 - referència: TÀRREGA, i el teu nom

 

10811779052?profile=RESIZE_710x

Enviadme un correo electrĂłnico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Cultura i Oci Barcelona para agregar comentarios!

Join Cultura i Oci Barcelona

Comentarios

 • Ok Montse! Benvinguda a Cultura i Oci :) apuntada!

 • Hola Maria!

  Ja t'he fet la transferència.+El menú: crema de pastanaga+cua de rap+mousse de xocolata.

  Fins diumenge.

  Moltes grĂ cies

 • Perfecte

 • Bon dia Maria , apunta a l.Aurora un amiga meva. Li donare el ehatssap i ja et dira el menu i et fara transfer. Fins diumenge merci

 • Ok Enric i Carme, apuntats!

 • Hola Maria! M'apunto. El menĂş: amanida+cua de rap +gelat.Espero que encara sigui a temps. DemĂ  et faig la transferència. GrĂ cies

 • Maria:

  Et passo el menĂş escollit:

  Crema de pastanaga

  FricandĂł

  PastĂ­s de xocolata.

  GrĂ cies.

  Enric.

   

   

 • Maria :

  M'apunto a l'excursiĂł de TĂ rrega.

  Salutacions,

  Enric.

   

 • Ok

 • Feta la transferència

This reply was deleted.