• 14 de Ene. de 2024 de 10:30 a 19:30
 • Ubicación: Avenida Roma 2-4, BCN (Davant de Torre Catalunya)
 • Actividad más reciente: 11 de Ene.

 

Si família! Tornem a visitar aquest indret tan especial i màgic, desprès de les obres de millora i adequació que van fer que estigues una temporada tancat al públic, inicien un altre vegada l’activitat i podrem visitar-lo i gaudir d’una visita guiada molt maca a un espai on la natura i la cultura van de la mà.

En aquesta visita podrem gaudir d’una exposició, un audiovisual i un itinerari senyalitzat que ens permetra endinsar-nos en aquest entorn privilegiat, que forma part de l'Espai Natural dels Cingles de Bertí.

 

11027998901?profile=RESIZE_584x

 

Fem quatre apunts sobre aquest fantàstic indret:

 

Com és possible aquest paratge natural?

 

Doncs perquè l'església en si mateixa es va construir a l'interior d'una cova, amb una porta romànica recolzada en columnes i rematada amb capitells que li confereixen un caràcter molt solemne. De l'interior original només queden algunes restes de l'altar major. També són visibles les làpides dels antics abats. La resta de la casa del monestir és d'estil gòtic, procedent del segle XV. Avui dia manté la seva disposició original, malgrat haver estat un hostal durant molts anys.

El Monestir de Sant Miquel del Fai és el perfecte exemple d'inclusió en la naturalesa, perquè el seu entorn natural és perfecte. Està emmarcat entre les roques dels Cingles de Bertí, un sistema muntanyenc que separa les localitats de Vallès Oriental i Moianès. L'aigua flueix lliuerement entre les pedres, amb cascades, salts d'aigua i rierols que es despleguen pel monestir de manera natural.

 

11027999888?profile=RESIZE_584x

 

Sant Miquel del Fai, disposa de l'única ermita romànica construïda en una gruta de Catalunya. El conjunt, que desafia la gravetat enfilat sobre les roques, està situat a la Vall del Tenes, entre roques i salts d'aigua de més de 100 metres d'alçada.

De l'entorn sobresurt la singular plaça de l'Abadia, encaixada en la muntanya i des d'on es poden veure petits llacs formats per les aigües de les pluges i el desglaç. Davant de la plaça trobem la Casa del Prior, un edifici d'estil gòtic del segle XV.

El corredor de pedra, que anteriorment havia format part del claustre, porta a l'ermita romànica del segle X dedicada a Sant Miquel Arcàngel. El lloc havia estat utilitzat anteriorment per al culte pagà. A les roques calcàries s'hi han format estalagmites i estalactites. Tot just a 800 metres l'anterior ermita, en trobem una altra de la mateixa època i estil dedicada a Sant Martí.

 

11027999492?profile=RESIZE_584x

 

El monument compta amb la protecció de Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) per la Generalitat de Catalunya des del 1949

Per últim hem reservat a un restaurant a Riells del Fai, us deixem el menú al primer comentari, el dinar no esta inclós al preu de l’activitat (PREU: 22,50€)

 

A on? Quan?

 

 

DATA : 14/01/2024 - HORA : 10:30h- LLOC : Avenida Roma 2-4, BCN (Quedarem com sempre davant de Torre Catalunya)

 

PREU : ..............39€

 

PREU VIP : .......37€

 

Que inclou?

 

Bus privat

  Ruta guiada pel Monestir de Sant Miquel del Fai Maria Vallverdú

Guia grup Maria Vallverdú

Audio guies (No et perdis res! A més respectem l’entorn i no utilitzem altaveus ni sistemes autoamplificats)

  Assegurança d'accidents i RC

  IVA 21%

 

No inclou

 

❌ Dinar restaurant (preu menú 22,50€) deixem menú a primer comentari.

 

Per a la reserva pots fer l’ingrés via BIZUM o transferència a :

COMPTE: ES4401820846420201850639 BBVA, Maria Vallverdú Segura, o
Bizum: Maria Vallverdú Segura 629813322 - referència: SANTMIQUEL, i el teu nom

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Cultura i Oci Barcelona para agregar comentarios!

Join Cultura i Oci Barcelona

Comentarios

 • Mirem que podem fer

 • Hola María, no podré venir el diumenge a Sant Miquel del Fai perqué tinc una mica de febre i em temo que vagi a més. Espero que li puguis donar la meva plaça a un altre que estigui en lista de espera. Gràcies i que hi passeu molt be.

 • Enric ja no tinc places , una abraçada

 • Maria:

  Si queden places, m'apunto.

  Ja em diràs.

  Salutacions,

  Enric.

  Enric.

   

 • NO CRISTINA

 • Maria! Que vinc! Et faig el Bizum!

 • Gràcies Maria!

 • Hola Empar confirmada plaça

 • Hola Empar en breu et confirmo la plaça

 • Maria apunta'm a Sant Miquel del fai. Sisplau. Gràcies👍

This reply was deleted.