• 25 de Feb. de 2023 de 11:00 a 12:30
 • Ubicación: Carrer de la mare de Déu de Port 56
 • Actividad más reciente: 25 de Feb. de 2023Avui us proposem una visita guiada al cementiri de Montjuïc, on ens centrarem en les fascinants escultures i arquitectura d’aquest indret tan característic de Barcelona, aquest cementeri es va crear arran de la gran expansió demogràfica i de la puixança econòmica que va experimentar la ciutat de Barcelona a la primera meitat del segle XIX.  Amb en Fede descobrirem la riquesa arquitectònica d’aquest espai, a vegades desconegut i sorprenent.

 

10957364464?profile=RESIZE_584x

 

El recinte funerari de Montjuïc va ser inaugurat el 17 de març de 1883 per l’alcalde de Barcelona, Rius i Taulet. El projecte del cementiri formava part del programa de millores que aquest alcalde va emprendre per engrandir la ciutat, les quals van desembocar en l’Exposició Universal de 1888. El cementiri es va crear a mida d’aquella Barcelona innovadora i industrial de finals de segle.

Les grans famílies que en el tombant del segle XIX al XX aixecaven les seves cases modernistes a l'Eixample barceloní, encarregaven també la construcció dels seus mausoleus en aquest cementiri. Arquitectes, escultors i vitrallers, entre d'altres artistes, van contribuir a crear els més bells exemples d'arquitectura i escultura funerària. Així, en aquest recinte silenciós hi trobarem obres de Josep M. Jujol, Josep Puig i Cadafalch o Eusebi Arnau.

 

10957365268?profile=RESIZE_584x

 

Aquí hi són enterrats molts personatges que han tingut un paper rellevant en la història de Barcelona, com ara el que fou president de la Generalitat, Francesc Macià, el músic Isaac Albéniz o els artistes Ramon Casas, Santiago Rusiñol i Joan Miró. Passejar per aquest cementiri, envoltats de pau i silenci, és descobrir obres d'arquitectura i escultura funeràries de gran valor, tot envoltant-nos de vegetació mediterrània i gaudint d'unes magnífiques vistes al mar.

Per últim visitarem el museu de les carrosses fúnebres, aquest museu tan eclèctic disposa de l'única col·lecció d'aquest tipus que hi ha a Europa. Un valuós patrimoni artístic i cultural que ens ajuda a entendre com els nostres avantpassats transportaven els seus difunts al cementiri i com s'adaptaren als nous hàbits fúnebres en el període que van de mitjan segle XIX a bona part del XX.

 

10957366252?profile=RESIZE_584x

 

Així de la mà d'en Fede, llicenciat en arquitectura, descobrirem una nova visió d'aquest espai amb tanta riquesa històrica i arquitectònica... Ens acompanyes?

 

A on? Quan?

 

DATA: 25/02/2023 - HORA: 11:00 h - LLOC: Carrer de la mare de Déu de Port 56 (davant dels museu de les carrosses fúnebres)

 

PREU: ...............9€

 

PREU VIP: .......8€


Que inclou?

✔ Ruta guiada
✔ Ruta guiada per llicenciat aquitectura Fede Araya
✔Visita al muesu de les carrosses
✔ Assegurança d'accidents i RC
✔ IVA 21%

 

Informació de transport:

 

Autobus 21 – Direcció El Prat (surt desde Paral·lel)

 

Per a la reserva pots fer l'ingrés via BIZUM o transferència a:
COMPTE: ES4401820846420201850639 BBVA, Maria Vallverdú Segura, o
Bizum: Maria Vallverdú Segura 629813322 - referència: ARQUITECTURA, i el teu nom

 

10957366067?profile=RESIZE_584x

 

 

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Cultura i Oci Barcelona para agregar comentarios!

Join Cultura i Oci Barcelona

Comentarios

 • Hola Maria 

  Ja els he trabajado. Estaba al llorar correcta però no había ningún.

  Disfruteu molt del cap de setmana .

 • Hola María. El 25 tinc familia a casa, pero aquesta visita m'interessa molt. Si també fas in altre día, m'apunto. Gràcies.

 • Ok Dolors

 • Bona tarda,

  Transferència feta.

  Salut,

   

  Dolors

   

 • *Llista Apuntats

  1. FEDE
  2. DOLORS
  3. MAITE R (M)
  4. MARIA J (M)
  5. MARIA J (M)
  6. ELIANA
  7. MARTA DE A
  8. M JOSE M (M)
  9. M JOSE M (M)
  10. MARIA (M)
 • Ok Dolors

 • Apunta'm, si us plau. 

  Faig la transferencia abans de que acabi la setmana.

  Que tingueu Bon día.

This reply was deleted.