• 11 de Jun. de 2023 de 8:30 a 19:00
 • Ubicación: Avenida Roma 2-4, BCN (Davant de Torre Catalunya)
 • Actividad más reciente: 8 de Jun. de 2023

 

Quina aventura hem muntat! I és que ens n'anem a Centelles, molt a prop de Barcelona i de Vic, una població amb més de 1100 anys d'història, i és que aquesta població és molt dinàmica, amb moltes entitats culturals, socials i esportives i amb molta activitat cultural!

I és per això que ens apropem a conèixer-la, d'una manera més propera i lúdica, i és que, una vegada a l'any allà es fa "LA FIRA DE LA RATAFIA"!!!

 

11137788690?profile=RESIZE_584x

 

Però un moment... Què sabem de la ratafia??

La ratafia és una beguda tradicional de les terres catalanes amb més de mil anys d’antiguitat.

Reconeguda com Denominació Geogràfica, s’afirma popularment que, degut a que cada llar elabora la seva, existeix una gran multitud de receptes. Aquest licor es prepara a base de nous verdes, aiguardent o alcohol. Es barreja amb varies herbes aromàtiques i medicinals, i segueix un procés de maceració durant un cert temps a “sol i serena”, habitualment quaranta dies.

Tradicionalment la ratafia es realitza en els dies pròxims a la festivitat de Sant Joan, que és el moment en el qual les nous estan verdes.

Així que visitarem aquesta fira, on podrem trobar des de mercat de diversos tipus de ratafia i productes locals, tasts de ratafia, activitats lúdiques, i fins i tot un concurs de la millor ratafia de l'any!

 

11137795654?profile=RESIZE_584x

 

Però, espereu, espereu, que abans d'això us hem preparat una vista al "Molí de la Llavina".


El Molí de la Llavina, és una masia de llarga tradició familiar del 1497 ubicada a Centelles. El molí fariner és l'eix vertebrador de la casa, construïda en diverses parts al llarg dels seus segles d'història. Allà produeixen formatge artesà des de fa més de 35 anys.

Visitar el Molí de la Llavina ens permetrà gaudir d'un entorn especial on encara volten lliures el bestiar propi d'un mas i veure el funcionament d'un molí accionat per l'aigua de les basses tal com ho ha fet durant centenars d'anys. És un dels pocs molins fariners en funcionament a Catalunya.

 

11137796666?profile=RESIZE_584x

 

Podrem veure el mecanisme d'un molí fariner hidràulic, el procés del blat des de que es recull fins que es transforma en pa, la vida de pagès en una antiga masia rural, la història d'un dels llinatges de moliners més antics d'Europa i el procés de transformació arquitectònic que té un espai com aquest.

I com que no podem marxar d’aquest más sense probar els seus formatges… Doncs acabem amb una degustació de formatges de la casa!!! Seria un pecat no fer-ho!

 

11137800082?profile=RESIZE_584x

 

Per últim, i per possar el punt final a aquesta sortida, tenim reservat restaurant per qui vulgui acompanyar-nos en aquest dinar de germanor (no inclòs a l’ctivitat)

 

 

Quan? A on?

 

DATA : 11/06/2023 - HORA : 08:30h - LLOC : Avenida Roma 2-4, Barcelona (Quedarem davant del Hotel Torre Catalunya)

 

PREU : .................................45€

 

PREU VIP : ..........................43€

 

Que inclou?

 

✔ Bus privat

✔ Visita al Molí de la Llavina

✔ Degustació formatges, acompanyat de pa amb tomàquet, vi i aigua.

✔ Organització de l’activitat

✔ Assegurança d'accidents y RC

✔ IVA 21%

 

Que no inclou?

 

Dinar a restaurant  a Tona. El menú consta d’un primer, un segon, postre i café, també beguda inclosa. En quant confirmem el menú us ho deixarem als comentaris de l'activitat.

 

Per fer la reserva cal fer transferencia per import de l’activitat al nºCOMPTE:ES4401820846420201850639 BBVA, Maria Vallverdú Segura, o Bizum: Maria Vallverdú Segura 629813322 - referència: "CENTELLES + NOM I COGNOM".

 

*No es formalitzara la reserva fins a haver fet la bestreta indicada.

 

COM RESERVAR PLAÇA?

 

✔ Et pots apuntar directament per la nostra pagina principal (https://culturaiocibarcelona.com/).

✔ A la mateixa descripció de l'activitat tens les formes de pagament (transferència bancària o BIZUM) quan t'apuntis pots fer el pagament de l'activitat per reservar plaça. APUNTAR-SE SENSE REALITZAR EL PAGAMENT NO ASSEGURA PLAÇA A L'ACTIVITAT.

Per qualsevol dubte ens pots enviar un missatge a través de la web, al mail gaudeixsensepressa@gmail.com o al Whatsapp d'informació i reserves 650 83 54 70.

 

11137884481?profile=RESIZE_400x

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Cultura i Oci Barcelona para agregar comentarios!

Join Cultura i Oci Barcelona

Comentarios

 • Perfecte Montse apuntada

   

 • Bon dia. Si encara hi soc a temps voldria venir a Centelles. Menú: paella, tintorera i macedònia. Quan m'ho confirmeu us faig un Bizum. Moltes gràcies. M. Cifuentes

 • Ok Mentxu

 • Ok Mentxu, apuntat! ;)

 • Bon dia Maria.

  Paella .Butifarra i gelat.Gråcies

 • Ok 

 • Maria Rosa Bonet Paella,Tintorera i Macedonia.

 • Ok Regina

 • Gazpacho, butifarra y helado

 •  

  11183225696?profile=RESIZE_400x

   

  Primer a escollir

   

  ✔ Paella

  ✔ Gaspatxo amb mixtura de verdures

   

  Segon a escollir

   

  ✔ Tintorera al forn amb patata panadera

  ✔ Botifarra a la brasa amb guarnició

   

  Postres

   

  ✔ Tarrina de gelat

  ✔ "leche frita"

  ✔ Macedonia

   

  Pa, vi i agua + café inclòs

   

  PREU: 19€

   

This reply was deleted.