• 18 de Mar. de 2023 de 17:00 a 18:30
 • Ubicación: Davant de la Fundació Antoni Tapies (Aragó, 255, 08007 Barcelona)
 • Actividad más reciente: 18 de Mar. de 2023

 

El 2023 es commemora el centenari de la mort de l'arquitecte català Lluís Domènech i Montaner.

I hem pensat a fer el nostre propi homenatge a aquest gran arquitecte amb un passeig cultural on farem un recorregut per les diferents obres burgeses que l'arquitecte va aixecar a l'Eixample Dret de Barcelona. En aquest itinerari guiat descobrirem la història i els detalls d'aquests edificis singulars.

 

 

Lluís Domènech i Montaner va destapar el pot de les essències d'allò que marcaria un estil arquitectònic definit per la barreja entre les formes clàssiques, historicistes i tradicionals, amb el colorisme i simbolisme decoratiu dels edificis.

Només un humanista com ell, historiador, docent, polític i arquitecte, podia posar el colofó a la definició de l'estil modernista a Catalunya, basat en una arquitectura moderna de caràcter nacional català. Efectivament, el compromís amb el catalanisme polític i cultural, van marcar la vida i obra d'aquest arquitecte barceloní. Considerat mestre i impulsor de l'estil modernista, va desenvolupar un llenguatge innovador basat en la integració de totes les arts.

 

10971471100?profile=RESIZE_584x

 

Així, tant en les seves cases privades com ara la Casa Lleó Morera, la Casa Fuster, la Casa Thomas o el Palau Montaner; en les seves aportacions decoratives en monuments com la columna de l'estàtua de Joan Maragall o la barana de ferro forjat del panteó de Josep Anselm Clavé, o en els seus edificis públics més aplaudits, com el Palau de la Música Catalana o el meravellós conjunt de Sant Pau Recinte Modernista, ambdós declarats Patrimoni Universal de l'UNESCO, Domènech i Montaner va saber sintetitzar el refinat gust modernista de línies sinuoses, decoracions vegetals i alt contingut simbòlic, amb estructures formals funcionals i modernes cada cop més lleugeres i racionals.

 

10971471661?profile=RESIZE_584x

 

En aquesta passejada descobrim qui va ser Domènech i Montaner i coneixerem el seu llegat a Barcelona tot visitant algunes de les seves obres més representatives.

T'esperem a la passejada modernista en homenatge al gran Domènech i Montaner! Ah! Finalitzarem a la cafeteria del Palau de la Música, on, qui vulgui, allargarem una mica més aquesta ruta prenent quelcom i fent una reflexió final o coneixent-nos una mica més!

 No t'ho perdis! Places limitades!

 

A on? Quan?DATA: 18/03 – HORA: 17:00 H. – LLOC: Davant de la Fundació Antoni Tapies (Aragó, 255, 08007 Barcelona)

 

PREU:........................... 12 €

 

PREU VIP: …………...10 €

 

Que inclou?✔Ruta guiada “Centenari Domènech i Montaner”
✔Visita guiada per Maria Vallverdú
✔ Audio guies (no et perdis res de la visita!)
✔ IVA 21%
✔Assegurança RCIMPORTANT (Places Limitades!): Per reservar plaça, cal ingressar la totalitat de l’import de la visita al núm cte. o Bizum a: COMPTE: ES4401820846420201850639 BBVA, Maria Vallverdú Segura, o Bizum: Maria Vallverdú Segura 629813322 - referència: CENTENARI, i el teu nom i cognom

 

10971473068?profile=RESIZE_400x

Enviadme un correo electrónico cuando las personas hayan dejado sus comentarios –

¡Tienes que ser miembro de Cultura i Oci Barcelona para agregar comentarios!

Join Cultura i Oci Barcelona

Comentarios

 • Hola Maria tinc una baixa pots vindre

 • Hola, soc Maria encara em puc apuntar a la ruta modernista de dema disapte 18/3? Gracies

 • Ok carmen

 • Hola, em pots apuntar. Gràcies

   

 • Hola família! recordeu confirmar la vostra plaça per l'activitat de dissabte. Moltes gràcies

 • Bon dia Maria,

  Ja he fet la transferència,

  Fins dissabte,

  Feliç diumenge,

 • Ok Maite, apuntades!

 • Maria m'apunto a la visita de Domènech i Muntaner. Serem dos, 1 Vip i l'altre no. Et faré Bizum de 22€

 • Fet eloïsa

 • Maria, em pots apuntar a la ruta modernista del proxim dissabte 18 març

This reply was deleted.